2024. április 18. - Andrea, Ilma

A fővárosi önkormányzat a Közterület-fenntartó Zrt.-vel tárgyal

A fővárosi önkormányzat közszolgáltatási szerződést köt a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel. Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet kedden első olvasatban tárgyalt arról, hogy az uniós keretszabályokhoz igazítják a közterület-fennta
2008. június 17. kedd 11:23 - Hírextra

Az igazgató tájékoztatása szerint a kabinet ülésén elhangzott, hogy a jövőben nem lesz automatikusan lehetőség a hulladékszállítási, a hulladékkezelési és a közútkezelési tevékenység közötti keresztfinanszírozásra. Így például a szemétdíjból befolyó bevételekből nem feltétlenül lehet majd takarítani az utcákat - jegyezte meg.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a kabinet elé benyújtott előterjesztésében a közszolgáltatási szerződés aktualizálásának nehézségeként említette, hogy ez év végével lejár a szilárdhulladék-kezelési közszolgáltatásban részt vevő alvállalkozókkal kötött közszolgáltatási szerződés.

A közbeszerzési eljárást annak időigényessége miatt mielőbb ki kell írni, ha ugyanis nem sikerül határidőben lefolytatni a közbeszerzési eljárásokat, esetleg veszélybe kerülhet az adott szerződések tárgyát képező hulladékkezelési közszolgáltatás ellátásának biztonsága Budapesten - szögezte le a főpolgármester-helyettes. Hagyó Miklós jelezte azt is, hogy szeptemberig a részletes kompenzációs paraméterekkel egészítik ki az új szabályozást, amelyet várhatóan a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén fogadnak el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását