2024. március 29. - Auguszta

Semjén a bizalomról

A bizalom helyreállításáról és a párbeszéd kialakításáról tárgyalt a KDNP delegációja a Megállapodást a jövőnkért! című kiáltványt aláíró szervezetek képviselőivel - mondta a kereszténydemokraták elnöke, parlamenti frakcióvezetője a keddi budapesti megbes
2008. június 17. kedd 14:59 - Hírextra

A kormány tettei miatt megrendült a gazdaság szereplőinek bizalma. Ezt a bizalmat a következő kormánynak helyre kell állítania - jelentette ki Semjén Zsolt.

Az ellenzéki politikus kiemelte továbbá a gazdasági növekedés szükségességét.
Közölte: világossá tették, hogy pártjuk álláspontja szerint a gazdasági életben a piaci viszonyoknak kell érvényesülniük, azonban az oktatásban, a családpolitikában, az egészségügyben és a kultúrában elengedhetetlen a szolidaritás és az állami felelősségvállalás. Hozzátette, hogy a kormány viszont ott akar piaci viszonyokat erőltetni, ahol a szolidaritásnak kellene érvényesülnie, míg a gazdaságban érvényesíti politikai befolyását és ezzel tönkreteszi a piacot és árt a gazdaságnak.

A megbeszélésről azt mondta, párbeszéd alakult ki az adócsökkentésről, illetve a bürokrácia és a korrupció visszaszorításáról.
Az MTI kérdésére közölte, hogy a megbeszélésen nem konkrét programok kidolgozásáról volt szó, hanem az átfogó gazdaság- és társadalompolitikai kérdésekről. Hozzátette, hogy a párt számára különösen fontos témákról, mint például a családi adózásról vagy a kereszténydemokraták nyugdíjkoncepciójáról viszont konkrét programtervezet adtak át a gazdasági élet szereplőinek.
Semjén Zsolt a távirati irodának elmondta, hogy a megbeszélésen kiemelt kérdésekben a parlamenti pártok véleménye eltérő, de megítélése szerint a gazdasági növekedés beindítása, az adócsökkentés és az állami bürokrácia visszafogása ügyében konszenzus kezd kirajzolódni.
Hozzátette, hogy véleménye szerint az adócsökkentés kérdésében akár ötpárti összefogás is kialakulhat.

A Megállapodást a jövőnkért! című, 2006 április 24-án több napilapban közzétett kiáltványban 16 érdekképviselet kisebb és hatékonyabb államot, új, régiós elven működő, lényegesebb kisebb önkormányzati rendszert, versenyképesebb, átláthatóbb és egyszerűbb adórendszert és szolgáltató egészségügyet szorgalmazott. A kiáltvány megjelenését követően további szervezetek is csatlakoztak az eredeti 16 szervezethez amely így 23-ra bővült.
A megbeszélésen a KDNP képviseletében az elnök mellett Hargitai János, Latorcai János és Nagy Andor országgyűlési képviselő volt jelen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. június 17. 18:52
Bezzeg mi kommunisták! Csupa eredeti gondolatok! Igaz elFtársam? :P
Szifo
2008. június 17. 18:50
Szegény Semjén, egyetlen önálló gondolata sincs. Na és a bizalom. Állapodjatok meg - aztán lesz mit felrúgni!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását