2024. április 19. - Emma

Pokorni bírál

Bírálta a gazdasági reklámtevékenységekről szóló törvény módosítását Pokorni Zoltán keddi budapesti sajtótájékoztatóján, a Fidesz alelnöke szerint ugyanis a változtatások fellazítják a közoktatási intézményekre érvényes korábbi tiltó rendelkezéseket.
2008. június 17. kedd 13:06 - Hírextra

A korábbi oktatási miniszter felidézte, hogy az Országgyűlésben az "MSZP-SZDSZ együttállás" az előző héten döntött a gazdasági reklámtevékenységekről szóló jogszabály módosításáról.
Pokorni Zoltán azt mondta: a jogszabály helytelen, rossz irányban módosult, feloldva az 1999-ben, a közoktatási intézményekben a gazdasági reklámtevékenységről hozott tiltó, korlátozó rendelkezéseket.

"A tankötelezettségből még nem következik, hogy az iskolákban reklámnézési kötelezettség legyen" - mondta Pokorni Zoltán.
A szakpolitikus azon meggyőződésének adott hangot tanárként és szülőként is, hogy a gyermekeket védeni kell a csak a fogyasztásra ösztönző, csak ebben értelmet látó világgal szemben.

Elmondta: a Fidesznek az a javaslata, hogy az óvodákban és általános iskolákban csak a kultúrát, sporttevékenységet, egészséges életmódot bemutató hirdetések legyenek, s ne lehessenek fogyasztásra ösztönző reklámok.
A párt a középiskoláknál pedig azt javasolja, hogy előre szabályozzák az intézmények, milyen módon kezelik a reklámozni kívánó cégeket.

Pokorni Zoltán azt mondta, hogy javaslataikat egy következő, reményei szerint polgári kormány idején a parlament elé terjesztik majd.
Addig arra kérte a pedagógusokat, hogy bármennyire szorult is az anyagi helyzetük, mérjék fel azt a romboló hatást, amit a gazdasági reklámok okozhatnak, és ne engedjék be az iskolákba az ilyen jellegű hirdetéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását