2024. május 3. - Tímea, Irma

Néhány óra alatt pusztítanak a vírusok

Napjaink számítógépes vírusai képesek néhány óra alatt az egész világon fertőzni. A vírusirtók készítői sajnos jellemzően a vírusok programozói mögött járnak, a kérdés a leggyakrabban csak az, hogy mennyivel.
2008. június 17. kedd 23:15 - Hírextra
A számítógép vírusok folyamatosan fejlődnek - mondta Nemes Dániel számítástechnikai szakértő. A legújabb módszer, hogy titkosítják a számítógépen lévő dokumentumokat és bizonyos pénzösszeg átutalásához kötik azok feloldását.

Az elmúlt évek, évtizedek alatt sokat változtak a számítógépes vírusok. Míg korábban íróik csak azt akarták bebizonyítani: képesek elérni az egyes számítógépeket, manapság, az internet általánossá válásával egy új vírus akár néhány óra alatt világméretűvé válhat.

Működési mechanizmusuk és terjedésük is sokat változott. Manapság már a kifejezett rongálás vagy a pénzszerzés a vírusírók célja. Vannak, amelyek megfigyelik billentyűzetünk mozgását, és így próbálják megszerezni netbankos kódjainkat, mások a monitorképet figyelik.

De olyan vírusok is akadnak, amelyek egyszerűen lekódolják fájljainkat, és csak akkor adják meg az azok feltöréséhez szükséges kódokat, ha átutalunk egy számlára egy bizonyos összeget - mondta Nemes Dániel.
Forrás: Infórádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását