2024. március 29. - Auguszta

Új kemencében sül a kenyér

Csehország legnagyobb, egyben a világ egyik vezető alagútkemence-gyártó cége, a Predmerice nad Labem városában található J4 beindította a PRO FUTURO elnevezésű, új típusú, teljesen automata kenyér- és süteménysütő alagútkemence gyártását.
2008. június 16. hétfő 11:27 - Hírextra
A ciklometrikus fűtési rendszerben működő alagútkemencék egy- és kétemeletes, különböző szélességű és mélységű, különböző alagúttípusú és sütőfelületű (acélháló, gránit) változatban készülnek. - Ezekben a teljesen automata, számítógép-vezérlésű kemencékben akár 48 különböző recept alapján készíthetők el a pékáruk.

A felügyeletet igénylő automata berendezések együttműködésben készülnek a tésztakeveréssel foglalkozó TOPOS és a formázással, adagolással, kelesztéssel foglalkozó MOPOS céggel. Ez a kooperáció lehetővé teszi a jobb munkaerő-gazdálkodást, és számos szabadalomnak köszönhetően a gyártás hatékonyabb energiafelhasználását is - mondta Josef Mázl, a J4 társtulajdonosa.

A folyamatos sütés biztosítja a pékáru kiváló minőségét, különösen a hagyományos búza-rozs- és a rozskenyér, valamint a sütemények esetében anélkül, hogy különböző színezőanyagokat vagy E típusú stabilizátorokat kellene alkalmazni. A cég a világ minden tájára exportál.

Termékeiből több mint ezer működik szerte Európában, az Urál-hegységen túl, vagy éppen Kuvaitban. A J4 s.r.o. a TMS Pardubice cég jogutódja, amely eredetileg a német Winkler cég szabadalma alapján gyártott alagútkemencéket. A J4 az öröklött hagyományok és a folyamatos fejlesztés révén pékárutermelésre teljesen kész berendezéssorokat tud szállítani megrendelőinek.

A J4 folyamatosan, évről évre egyre nagyobb forgalom mellett bővíti exportkapacitását. Tavalyi bevétele elérte a mintegy 15 millió eurót, és a technológiai fejlesztésnek köszönhetően további növekedésre számít az idén. Az alagútkemencék, egyéb berendezések és eredeti alkatrészek értékesítésének 95 százaléka export.
Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását