2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szépen búcsúzott Svájc

Szép búcsút emleget a svájci sajtó, miután a társrendező ország búcsúzó válogatottja vasárnap immár tét nélküli mérkőzésen 2-0-ra megverte Portugáliát a labdarúgó Európa-bajnokságon.
2008. június 16. hétfő 12:13 - Hírextra
A Basler Zeitung csipetnyi ragyogásról és tömény Eb-hangulatról írt. Békülékenyen ért véget a torna a házigazdák számára, Köbi Kuhn pedig győzelemmel zárta hétéves kapitányi működését. Érdekes, hogy éppen az a Hakan Yakin lett a nyerő ember, akinek nem volt éppen problémamentes a viszonya a szakvezetővel.

A Blick tömören csak úgy fogalmazott: kétszer Yakin, 2-0 a portugálok ellen. Yakin gáláns búcsúajándékkal lepte meg korántsem szeretett edzőjét, így a csapat - azon túl, hogy megmentette a hazaiak becsületét - első Eb-diadalát aratta. "Majdnem mi lettünk minden idők leggyengébb vendéglátói - istenem, milyen kínos lett volna! Köszönjük, Yakin! - hálálkodott a szerző.

A Neue Zürcher Zeitung szerint Kuhn győztesen megy nyugdíjba, bár szebb lett volna, ha még lesni kellett volna a cseh-török meccset is... A teljesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy a 82. percben megítélt büntető nagyvonalú ajándék volt a bírótól a már kiesett rendezőknek.

A Tagesanzeiger úgy vélte, legalább a vége jó lett. Az este embere Kuhn volt, a mérkőzésé pedig Yakin. A piros-fehér buli korán véget ért, de happy enddel. A Le Temps cikkében becsületbeli ügynek nevezte a csapat utolsó találkozóját, hozzátéve: vidám véget ért a kaland, amelynek az elintézetlenség ad némi mellékízt. A Le Matin emlékeztet arra, hogy a svájciak a portugálok B válogatottját verték meg, amely azonban ugyancsak európai színvonalat képviselt. Az út ezzel véget ért - fogalmaz a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását