2024. május 4. - Mónika, Flórián

Moszkvai siker

Nagy sikerrel mutatták be a budapesti Katona József színház Ascher Tamás rendezte Ivanov-előadását a hétvégén Moszkvában a Nemzetek Színháza sorozatban, amelyet idén egyetlen darabnak szenteltek: megpróbálták a világ Ivanov-előadásait csokorba kötni abból
2008. június 16. hétfő 11:36 - Hírextra
Moszkvában az Ivanov éppen nem megy sehol, de például Szentpétervárról két előadás is érkezett.
A sorozat utolsó bemutatója volt a Katona Ivanovja - annak is 104. és 105. előadása -, s a Csehovon nevelkedett nézők lelkesen fogadták. Számos neves színházi személyiség, köztük sok Magyarországon is ismert orosz színész foglalt helyet, így például a filmekből Magyarországon is ismert, de Moszkvában valóságos sztár Armen Dzsigarhanjan és Oleg Tabakov.

A Gazeta című lap közölte hétfőn az első kritikát, amely inkább lelkes ismertetésnek bizonyult. A lap emlékeztetett egyebek között arra, hogy Ascher Tamás rendező neve a mai moszkvai közönségnek nemigen mondhat sokat, hiszen húsz éve is van már annak, hogy a peresztrojka csúcsán elhozta Moszkvába híres Három nővér-rendezését. A kritika szerzője szerint a színpadon látható helyiség talán valami 30 évvel ezelőtti házkezelőségre emlékeztet, ahová az emberek egy igazolásért mennek be, ülnek és várnak, vagy legfeljebb léteznek ideig-óráig, de nem élnek.

"Úgy tűnik, ennek az előadásnak a hősei mást sem tesznek, mint ülnek, és várják, hogy mikor mehetnek el ebből a helyiségből, amely alig alkalmas az életre" - írta a kritikus, s úgy vélte, ezt az érzést legékesszólóbban a második felvonás fejezi ki, amikor Ivanov meglátogatja Lebegyevéket.

Az előadás szórólapján Jevgenyij Mironov, a Nemzetek Színháza vezetője megállapította: a Katona József színház előadásában kivétel nélkül minden szereplő színészi teljesítménye emlékezetes marad: a legapróbb szerepeket is alaposan átgondolták és a színészek ragyogóan alakítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását