2024. május 10. - Ármin, Pálma

Civil szervezetek koszorúztak Nagy Imre sírjánál

Több civil szervezet is megjelent hétfőn délelőtt Nagy Imre és a névtelen áldozatok sírjánál, hogy elhelyezzék az emlékezés virágait. Regéczy-Nagy László, a Történelmi Igazságtétel Bizottság (TIB) elnöke szerint mindenkinek bocsánatot kell kérnie, akik ab
2008. június 16. hétfő 11:40 - Hírextra
A TIB elnöke az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a 33 kádári év alatt először igyekeztek a problémát "hazugsággal körbenyálazni, majd az áldozatok sírjába beletaposni". Ezért a kivégzésekért mindenkinek bocsánatot kell kérnie, "akik abból éltek jól, amibe Nagy Imre belehalt".
A civil szervezetek koszorúzása után Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, Mádl Dalma helyezett el virágcsokrot Nagy Imre és a névtelen áldozatok sírjánál.

Hétfő délelőtt Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos, Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, a Pofosz Nógrád megyei szervezete, valamint hagyományőrzők is koszorúztak a 301-es parcellában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását