2024. május 7. - Gizella

Költözzön a Télapó!

A Télapó új hazájának nyilvánította magát Kirgizisztán, miután svéd mérnökök fekvésénél fogva a közép-ázsiai országot találták a Mikulás legideálisabb lakhelyének.
2007. december 26. szerda 19:56 - Hírextra

A kirgiz hatóságok máris elhatározták, hogy a Télapóról neveznek el egy hegycsúcsot, és 2008-at a Télapó évének nyilvánították.

A Sweco svéd cég geográfusai és demográfusai szerint fekvésénél fogva Kirgizisztán a legalkalmasabb arra, hogy a Mikulás logisztikai világközpontja legyen.

A legtöbb nyugati országban úgy tartják, hogy a Mikulás hazája Finnországban, a Lappföldön vagy az Északi-sarkon van, ám a svéd kutatók szerint sok időrabló kerülőutat lehetne megtakarítani és a rénszarvasokat is meg lehetne kímélni fölösleges megpróbáltatásoktól, ha a Mikulás Kirgizisztánból osztaná szét ajándékait a világban.

A biskeki kormány nem habozik tőkét kovácsolni a svéd kutatók ajánlásából: máris megbízták hivatásos hegymászók egy csoportját, hogy tűzzék ki a nemzeti lobogót egy Mikulásról sebtében elnevezett hegycsúcson, s Mikulás-világfesztivál megrendezését is tervezik Biskekben. A kormány utasított arra is, hogy keressék meg Télapó "valódi" lakhelyét Kirgizisztán eldugott hegyi falvai között - ennek kijelölése fellendíthetné az áldásos turizmust egy isten háta mögötti vidéken.

A svéd konzultánsok kalkulációi szerint a Télapónak másodpercenként 5800 kilométeres sebességgel kell bejárnia a világot és 2,5 milliárdszor kell megállnia, hogy minden gyermeknek átadja az ajándékát. Ázsiából indulva mindezzel hamarabb végezne, mondják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását