2024. május 2. - Zsigmond

Holló lett a helyettes elnök

Holló Andrást választotta az Alkotmánybíróság (Ab) helyettes elnökévé hétfőn - közölte a testület sajtófőnöke az MTI-vel. Az Ab teljes ülésén titkos szavazással választották meg három évre az elnökhelyettest, megbízatása július 4-én kezdődik - tudatta köz
2008. június 16. hétfő 17:57 - Hírextra
Az Ab június 10-ei teljes ülésén választotta meg elnökévé Paczolay Pétert - a jelenlegi helyettes elnököt - ugyancsak titkos szavazással július 4-től, három évre.

A törvény szerint az Ab tagjai közül választja meg három évre elnökét és helyettes elnökét, akik erre a tisztségre újraválaszthatók.

A helyettes elnöki tisztségre nem voltak jelöltek. Az Ab - tizennyolc évi töretlen gyakorlatának megfelelően - a szavazati arányokat nem hozza nyilvánosságra, csak az eredményt - tartalmazza a közlemény.

Holló András 1943. április 2-án született Budapesten. 1990-től alkotmánybíróvá történő megválasztásáig, 1996 novemberéig az Alkotmánybíróság főtitkára, 1998 novembere és 2003 júliusa között az Alkotmánybíróság helyettes elnöke, 2003 augusztusa és 2005 novembere között az Alkotmánybíróság elnöke volt.

Alkotmánybírói megbízatása 2005. november 12-én - a megbízatási időtartam leteltével - megszűnt. Az Országgyűlés 2005. november 14-ével választotta újra alkotmánybíróvá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását