2024. április 29. - Péter

Bújkál Kínában az olimpiai láng

Ismét változott az olimpiai láng menetrendje: a fáklyaváltó hétfői csungcsingi (Chongqing) útja után a korábbi tervekkel ellentétben a staféta nem Tibetben, hanem közvetlenül Hszincsiang-Ujgur (Xinjiang Uygur Zichiqu) autonóm területen folytatódik. Ezután
2008. június 16. hétfő 10:40 - Hírextra
Nem ez az első eset, hogy a pekingi olimpia szervezőbizottsága(BOCOG) változtat a fáklya útján, korábban a szecsuani (Sichuani) földrengés áldozataiért tartott háromnapos nemzeti gyász miatt függesztették fel a láng körútját.

A BOCOG honlapján közzétett jelenlegi útvonalterv szerint a láng 3000 kilométer hosszú hszincsiangi szakasza kedden, az autonóm terület közigazgatási központjából, Urumcsiból (Urumqi) indulna, majd szerdán érkezne Kasgárba (Kashgar), csütörtökön Sihezibe (Shihezi) végül pedig Csangjiba (Changji). A váltófutás alatt összesen 624 fő, köztük tíz külföldi és különböző nemzetiségi helyi vezető fogja vinni a fáklyát.

A fáklyaváltó útját világszerte incidensek kísérték, a kínai hatóságok azonban visszautasítják azokat a feltételezéseket, melyek szerint egy esetleges terrorista támadástól tartva változtattak ismét az útvonalon.

A láng szecsuani útja a földrengés miatt augusztus 3-a és 5-e között lesz, az időtartamot pedig az eredeti négyről három naposra csökkentették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását