2024. április 29. - Péter

Hamis vízummal utaztak

Egy ukrán embercsempész és három, hamis vízummal utazó utasa, továbbá három moldáv állampolgár ellen indítottak eljárást a hét végén a zalai rendőrök - tájékoztatta vasárnap az MTI-t a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
2008. június 15. vasárnap 20:40 - Hírextra

Csizmazia Péter elmondta: a rendőrök még szombaton, Lentiben állítottak meg ellenőrzésre egy olasz rendszámú kisbuszt, amelyet egy 37 éves ukrán férfi vezetett. A járműben ülő, szintén ukrán férfi és két nő hamisított vízumot mutatott be az ellenőrzéskor, de a schengeni információs rendszer alapján az is kiderült, hogy közülük ketten beutazási és tartózkodási tilalom alatt állnak.

A vizsgálódás nyilvánvalóvá tette, hogy a kisbuszt vezető férfi pénzért vitte volna Olaszországba honfitársait, ezért őt embercsempészet miatt őrizetbe vették. Három utasa ellen közokirat-hamisítás gyanúja miatt kezdeményeztek büntetőeljárást, valamint idegenrendészeti őrizetben Győrbe, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságára szállították őket.

Csizmazia Péter arról is beszámolt, hogy a hét végén három moldáv állampolgárt szintén idegenrendészeti őrizetbe vettek. Őket a szlovén hatóságok adták át a magyar rendőrségnek, miután kiderült, hogy a szükséges iratok nélkül, egy kamion platóján, kartondobozok közé bújva hozta át őket valaki Magyarországra, ahonnan Szlovéniába utaztak tovább.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását