2024. április 27. - Zita

Gary Moore sikere

Az ír Gary Moore személyében élvonalbeli zenész, gitáros lépett fel szombaton este a 9. Harley Davidson fesztiválon, Alsóörsön. A négynapos esemény programjában több mint húsz koncert, motoros felvonulás, ügyességi verseny is szerepelt.
2008. június 15. vasárnap 09:28 - Hírextra

Gary Moore repertoárja legjavából játszott, több mint másfél órát töltött a színpadon, húsz perccel többet a tervezettnél. Két ráadást adott, láthatóan-hallhatóan élvezte a játékot. Igazi virtuózt ismert meg benne az esőben is kitartó magyar közönség, amely először hallhatta őt élőben. Szinte teljes egészében blues dalokat játszott-énekelt, jóllehet, rockzenészként is a legjobbak közé tartozik.

Elhangzott a koncerten többek között a Have You Heard, az All Your Love (mindkettő John Mayall repertoárjából), a Still Got The Blues és a The Blues is Alright. A saját dalok mellett játszott a Thin Lizzy együttes repertoárjából. A közönség megbocsátotta neki, hogy 20 perccel később kezdett - a csúszás a fesztiválra általában nem volt jellemző. A koncertet látványos tűzijáték követte.

Gary Moore a koncert napján sajtóértekezletet tartott. Egyebek között arról beszélt, hogy szívesen zenél együttesben. Szeretettel emlékezett Rory Gallagherre, a másik legendás ír bluesgitárosra, akit 11 éves koráról ismert, s aki 13 éve halott. Kellemes egyéniségnek tartotta, találkoztak, de nem játszottak együtt. Másik gitáros barátjával, Peter Greennel, akinek dalaiból lemezt készített, évek óta nincs kapcsolata. Ma is évente 50-60 koncertet ad - válaszolta az MTI kérdésére.

A Close As You Get című tavalyi lemezéről elmondta: nagyon szereti, de nem foglalkozott azzal, milyen a fogadtatása. Arra a kérdésre, menyire ismeri a magyar rockot vagy bluest, elmondta, hogy inkább a jazzéletről van képe. A fiatal zenészeknek azt tanácsolta, hogy minél többet tanuljanak, s igyekezzenek belevinni minél több érzést a zenéjükbe..

A fesztiválon nagy sikere volt az Eddának és a Hooligansnek, Török Ádámnak és Mininek, valamint a Sörsátor kisszínpadán fellépő Felkai Jam, Cry Free és a Kalapács és a többi hazai zenekarnak. Vasárnap lép fel Demjén Ferenc.

A koncertek között showműsorokat tartottak. Az egyik legnagyobb esemény a motorosok felvonulása volt, s nagy tetszés fogadta Mókus motoros kaszkadőr bemutatóját is - összegezte Dobai Attila főszervező, a Harley-Davidson Owners Group Budapest Chapter elnöke az MTI-nek. Elmondta: sikeresek a programok, baleset nem volt.

Már nyitáskor nagyon sokan voltak az alsóörsi Európa Campingben, összességében 15-20 ezer emberre számít a vasárnap véget érő fesztiválon. Kiemelte a vasárnapra tervezett programok közül a kőszegi S.O.S gyermekfalu napját. Beszélt arról is, hogy már most gondolnak a jövőre esedékes 10. fesztiválra, amelyre jelentős zenei, motoros és egyéb programokkal készülnek, de részleteket nem közölt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását