2024. április 29. - Péter

A Fidesz továbbra sem nyugszik bele

A Fidesz ismét az Alkotmánybírósághoz fordul, miután az OVB újra elutasította a tandíjra vonatkozó népszavazási kérelmét. A párt a kórházi napidíjról és a vizitdíjról mihamarabbi döntést vár a testülettől.
2007. március 30. péntek 15:41 - Hírextra
A Fidesz politikailag elfogultnak, jogilag pedig elfogadhatatlannak tartja az Országos Választási Bizottság csütörtöki döntését, amelyben ismét elutasította a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezést. Az ellenzéki párt emiatt ismét az Alkotmánybírósághoz fordul - jelentette be péntek délután Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója a Parlamentben. A Fidesz felszólítja az Országos Választási Bizottságot, hogy ne gáncsolja a párt tandíjra vonatkozó népszavazási kérelmét, ugyanakkor azt szeretnék, ha a kórházi napi- és vizitdíj ügyében mihamarabb döntést hozna a testület.

Az Országos Választási Bizottság csütörtökön arra hivatkozva utasította el a népszavazási kezdeményezést, hogy az szerepel az idei költségvetésben, ráadásul kivonná a tandíjat a Parlament hatásköréből, így az burkolt alkotmánymódosítást jelentene. A kórházi napi- és vizitdíjról szóló döntést elhalasztották, így arról a testület leghamarabb április 12-én dönthet.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását