2024. május 3. - Tímea, Irma

Tárgyalás a Fidesz és az informatikai vállalkozók között

A FIDESZ Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának mai ülésén meghívott vendég volt Keresztesi János, az Informatikai Vállalkozások Szövetségnek (IVSZ) elnöke.
2008. május 23. péntek 13:29 - Hírextra

Az ülés résztvevői üdvözölték a TITAN program létrejöttét, ami az „E-befogadás 2008” program keretein belül szándékozik az informatikai oktatást és képzést minél szélesebb körben terjeszteni, elősegítve a magasabb hozzáadott értékű foglalkoztatottság megteremtését.

Abban szintén egyetértés bontakozott ki, hogy az e-Befogadás ügyében létrejövő országgyűlési eseti bizottságnak törekednie kell arra, hogy a piaci szereplők kiegyensúlyozottan, megfelelő mértékben vehessenek részt a magyarországi információs társadalom fejlesztésében.
A munkacsoport ülésén szóba került, hogy az IKT (infokommunikációs technológia) iparágat kormányzati szinten egységesen, kiemelten kell kezelni, mint a gazdaság fejlődésének szempontjából meghatározó területet.

A FIDESZ Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja támogatja az IVSZ- védjegy koncepció kidolgozását. A tervek szerint az IVSZ ezzel a védjeggyel valamely minőséget, megbízhatóságot vagy egyéb jellemzőt tanúsítana a jövőben. Ilyen értelemben az IVSZ által létrehozandó védjegy alapvetően a hazai informatika szakma, szakmabeli minősítő testület által történő minősítését teheti lehetővé.
A felek szintén egyetértettek, hogy a jövőben is mindent megtesznek, hogy bármely IKT-t sújtó újabb adó bevezetését megakadályozzák.


Dr. Nyitrai Zsolt
vezető
Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoport (Fidesz)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását