2024. április 29. - Péter

Csend Napja mindenkinek

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Csend Napját a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben - jelenti a HavariaPress. Vasárnap a 100 éves Nyugat folyóirat szerzőire emlékeznek az idei Csend Napja keretében.
2008. június 15. vasárnap 07:07 - Hírextra

A Kerepesi temető néven is ismert sírkertben huszonegy ismert nyugatos síremléke található. Itt nyugszik többek között Ady Endre, Babits Mihály, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Szabó Lőrinc, Szerb Antal, Nagy Lajos és Radnóti Miklós valamint az alapító-főszerkesztő Ignotus, a magyar kabaré atyjaként tisztelt Nagy Endre és a szerkesztőként, kritikusként, közíróként is tevékenykedő Schöpflin Aladár.

A Budapesti Temetkezési Intézet az ő emlékük és a magyar irodalom legnagyobb hatású folyóirata előtt tiszteleg az idei Csend Napjával. A rendezvényen idén a költészeté a főszerep. Az ebből az alkalomból kiírt "Kőbe vésett köszöntő" című epigramma pályázatra több mint 250 pályázat és 35 ezer közönségszavazat érkezett. A pályázat eredményhirdetésére a Csend Napján, 17 órakor kerül sor.

A beküldött verseket a látogatók a helyszínen, kivetítőn olvashatják majd. A rendezvényre kilátogatókat idén is idegenvezetős temetői séták várják. A megszokott útvonalak mellett most a sírkertben nyugvó 21 nyugatos szerző sírjait kereshetik fel a látogatók. A nap végén a Kaláka együttes ad koncertet nyugatos költők megzenésített verseiből. Minden program ingyenes.

Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását