2024. április 27. - Zita

Ügyészek vizsgálják a lelőtt ló ügyét

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vizsgálja, jogszerű volt-e, hogy egy rendőr három kegyelemlövést adott le egy balesetben súlyosan megsérült lóra a fővárosban - közölte pénteken este a Magyar Televízió Híradója.
2008. június 14. szombat 08:43 - Hírextra
Mint arról az MTI beszámolt, egy elszabadult ló szerdán este nekirohant egy autóbusznak a XVI. kerületi Cinkotai és Naplás út kereszteződésében; a balesetben tizenöt ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A televízió hírműsora emlékeztetett arra: a ló súlyosan megsérült, a kerületi rendőrkapitány a tulajdonos egyetértésével engedélyt adott arra, hogy lelőjék az állatot. Egy rendőr három lövést adott le a lóra, amely azonban nem pusztult el, ekkor egy környékbeli hentest kértek meg arra, hogy végezzen az állattal.

Az állatorvos szerint egy balesetben megsérült állat sorsáról csak szakember dönthet, segítséget pedig nem hentestől kellett volna kérni - hangzott el a Híradóban.

A hírműsor információja szerint az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség vizsgálatot indít, ők döntik el, jogszerű volt-e a sérült lóra leadott három kegyelemlövés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását