2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hopp Parádé másodszor

Szombaton Győrött második alkalommal rendezik meg a Hopp Parádénak elkeresztelt nemzetközi ugrógálát. Az eseményt a Magyar Atlétikai Szövetségen kívül Győr városa is támogatja azzal a céllal, hogy a sportágat népszerűsítsék és nagyobb tömegeket vonzzanak
2008. június 14. szombat 08:50 - Hírextra
Simon Róbert alpolgármester elmondta: mivel a tavalyi rendezvény annyira sikeres volt, az idén már még nagyobb szabásúra tervezték. Az egész mozgásról szóló napon magas- és rúdugrás-bemutatók és versenyek lesznek, valamint kosárlabda- és táncbemutatók is. Idén egy igazi világsztárt is sikerült megszerezni: a bahamai Donald Thomas, a 2007-es oszakai vb bajnoka lesz a sportnap vendége. A 24 éves fiatalember érdekes pályát futott be, korábban kosarazott és csak szórakozásból, atléta barátai unszolására próbálta ki magát a magasugrásban. 2006-ban első versenyén már 222 centimétert ugrott, a következő évben pedig Oszakában 235 centiméterrel világbajnok lett. A mezőny további része is impozáns, a magas- és rúdugrásban mind a férfiak, mind a nők tekintetében. Természetesen a magyar bajnokok itt lesznek csakúgy, mint szlovák, szlovén, német és spanyol társaik. Mivel a rendezvény bővült, új helyszínre telepítették Győr Marcalváros kerületébe helyezték át a Széchenyi térről, mert ott nagyobb hely áll rendelkezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását