2024. május 4. - Mónika, Flórián

Osztozkodnak az archívumon

A BBC átnyújtotta kincset érő hang- és képtárának kulcsát az EMI-nak. A világszerte kiterjedt hálózattal rendelkező kiadó a jövőben nemcsak hozzájuthat a rádió és televízió zenei és képfelvételeihez, hanem terjeszti is azokat szerte a világon.
2008. június 14. szombat 08:01 - Hírextra
A londoni székhelyű kiadó a felek megállapodása alapján CD-n, DVD-n és digitális formában terjeszti majd a BBC birtokában lévő anyagokat.

A BBC számára is előnyös lesz az üzlet, hiszen a jövőben felhasználhatja az EMI által szerződtetett művészek felvételeit, új programokat készíthet belőlük kereskedelmi célra is. A BBC közvetlenül a fogyasztókhoz juttathatja el saját digitális hálózatán keresztül.

"Hatalmas mennyiségű, eddig kiadatlan anyag gyűlt össze a raktárakban, amely most a megállapodás eredményeként eljuthat a rajongókhoz" - jelentette ki az EMI illetékese.

A BBC archívumában megtalálható például a Pink Floyd 1967-es rádiófelvétele, amelyen az együttes dalokat játszik a The Piper at The Gates of Dawn című első albumáról. A szinte felmérhetetlen mennyiségű és értékű kincsek között megtalálható David Bowie 1975-ös felvétele, valamint a Coldplay együttes korai anyagai.

A BBC és az EMI kölcsönös részesül a másik cég által értékesített hang- és képanyagok szerzői jogaiból - tűnik ki a felek minap aláírt megállapodásából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását