2024. április 20. - Tivadar

Új játszóudvar

A következő években több száz iskola felújítására hozzávetőleg 100 milliárd forint áll rendelkezésre - közölte Gyurcsány Ferenc kormányfő pénteken a Pest megyei Ceglédbercelen, egy óvodai játszóudvar átadása alkalmából tartott köszöntőjében.
2008. június 13. péntek 13:12 - Hírextra
A miniszterelnök - a zuhogó eső miatt az óvoda épületében tartott - beszédében elmondta, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Programban részt vevők közül a község az országban elsőként valósította meg az óvodaépítési feladatot. A német nyelvet oktató intézmény óvodásai által előadott műsorra utalva kiemelte: "Jó olyan országban élni, ahol a közösségek a maguk hagyományának őrzésével nem elvesznek, hanem hozzátesznek a saját kultúránkhoz, gazdagítva ezáltal is a nagyobb közösséget". Hozzátette: az óvoda nem gyermekmegőrző. Sokkal inkább közös kultúránk, hagyományaink, népmesevilágunk átörökítője, az emberségre tanítás egyik első állomása.
Török József, a 4.500 lakosú község polgármestere elmondta, hogy a település az EU-s pályázat adta lehetőséggel élve, 260 millió forintból már 2006-ban felépítette a 150 gyereknek helyet adó intézményt és most további 10 millió forintból valósult meg a minden igényt kielégítő játszóudvar. A tervek között szerepel az iskolaépület felújítása is - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását