2024. április 18. - Andrea, Ilma

Közel félmillió álláskereső

Ma Magyarországon 477 ezer fölött van az álláskereső regisztráltak száma - jelentette ki Czomba Sándor fideszes országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. január 13. kedd 11:17 - Hírextra
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hétfői adatai szerint 2008 decemberében az álláskeresők száma 32 ezer fővel nőtt 2007 decemberéhez képest - hangsúlyozta a politikus.Hozzátette: csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 56 ezer főt regisztráltak álláskeresőként, decemberben pedig mintegy 700 fő csoportos létszámleépítését jelentették be.

Hol van az a forrás, amit a kormány a munkanélküliség enyhítésére kíván fordítani? - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Mint megjegyezte, Simon Gábor munkaügyi államtitkár korábban azt jelentette be, hogy mintegy 100 milliárd forintot mozdít meg a minisztérium a munkanélküliség enyhítésére. Ha a nevesített forrásokat összeadjuk, az konkrétan 21,5 milliárd forint, és "mi újság azzal a 78 milliárd forinttal?" - kérdezte a fideszes képviselő.

Czomba Sándor kiemelte azt is: munkahelyteremtő beruházásra 2,25 milliárd forintot kíván költeni a kormány, de mint megjegyezte, ennyi volt a forrás tavaly és tavalyelőtt is.Közölte azt is: a kormány a központi munkahelymegőrző támogatási program keretében 700 millió forintot különít el a jelentősebb létszámot foglalkoztató munkáltatók csoportos létszámleépítését megelőzendő. Ez a 700 millió forint a nullával egyenértékű - jelentette ki.

Az ellenzéki képviselő megjegyezte, hogy a beregi térségben mostanra mindössze három olyan cég maradt, mely 100-200 főt foglalkoztat.Mint mondta, azok, akik 20-25 évet ledolgoztak, úgy találhatják, hogy rosszabb helyzetbe kerülhetnek, mint azok a segélyezettek, akik évek óta a "munkakerülésre bazíroznak".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását