2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sem Sólyom, sem Orbán nem kér Gyurcsány emléküléséből

A Fidesz és várhatóan a KDNP sem képviselteti magát azon a parlamenti emlékülésen, amelyre Gyurcsány Ferenc hívta meg hétfő estére a parlamenti pártok elnökeit. A Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének 50. évfordulóján rendezendő emlékülésen Sólyom László
2008. június 13. péntek 22:46 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök parlamenti emlékülésre hívta a diplomáciai testület tagjait, a köztársasági elnököt és a házelnököt, Nagy Imre unokáit, az ’56-os szervezetek képviselőit, valamint a parlamenti pártok elnökeit Nagy Imre kivégzésének ötvenedik évfordulóján. Az eseményen a miniszterelnök mellett beszédet mond Méray Tibor író, 56-os forradalmár, valamint Boross Péter, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke.
A Fidesz nem vesz részt a hétfői parlamenti emlékülésen - közölte az MTI érdeklődésére a párt sajtóosztálya pénteken. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke úgy fogalmazott: "Most erről nem tisztem még nyilatkozni. Az biztos, hogy méltóképpen meg fogunk emlékezni Nagy Imre mártír miniszterelnökről". Mint mondta, ki fogják alakítani álláspontjukat arról, hogy mi a méltó megemlékezés.
Az SZDSZ képviseletében Fodor Gábor pártelnök vesz részt a parlamenti emlékülésen, míg az MDF részéről Boross Péter országgyűlési képviselő.
Sólyom László köztársasági elnök programjában nem szerepel a parlamenti emlékülésen való részvétel. A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint az államfő a Nagy Imre emlékműnél tartott koszorúzási ünnepségen és az Ötvenhatosok terén tartott megemlékezésen lesz jelen, megkoszorúzza Nagy Imre és mártírtársai sírját, majd részt vesz a Zách utcai katonai objektum ünnepségén, amely Maléter Pál vezérezredes, volt honvédelmi miniszter nevét kapja meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kohn Roth Béla Manó
2008. június 14. 14:24
Thfúj, hogy Te milyen intelligens vagyol!? Imádlak Elvtársam! ;)
thurvj97
2008. június 14. 14:08
Sólyom ismét bizonyította alkalmatlanságát. Orbánról régóta tudott ,hogy unintelligens ,szélkakas.Már Nagy Imre sem fontos neki.
Csermanek János
2008. június 14. 00:25
A legalkalmasabb ez a Szifo(n)patron itten! Gyere elFtársam, alakíccsunk kommün pártot újra!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását