2024. április 19. - Emma

Puccini nagyopera a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Elkezdődtek a Turandot próbái a csongrádi megyeszékhelyen, Giacomo Puccini nagyoperáját Kesselyák Gergely rendezésében július 4-től láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadjának nyitóelőadásaként.
2008. június 13. péntek 13:48 - Hírextra

Giacomo Puccini nagyoperáját három hét alatt állítja színpadra az előadás rendezője, Kesselyák Gergely, aki eddig sem tétlenkedett, hiszen tartott már operaismertetőt középiskolásoknak, illetve megszervezte a gyermekkórus tagjainak válogatását is - közölte Gulyás Zsuzsanna, a fesztivál sajtóreferense.

A Turandot egyébként is intenzív próbáin azonban nemcsak a szereplőket instruálja a rendező, hanem a különleges látványelemek működtetését is koordinálnia kell. A produkcióban ugyanis teljesen új technikai megoldást láthat a publikum, a fényfestéshez hasonlóan a látványelemek egy részét nem a falra, hanem a díszletre vetítik majd.

A próbafolyamat első hetében a szólistákkal gyakorol a rendező, a két éve a Csárdáskirálynő sztárjaként óriási sikert aratott, idén Turandot hercegnőt alakító Rálik Szilviával, a Kalafot éneklő Cselóczki Tamással és a többi népszerű szereplővel. A második hét a száznál is több tagot számláló kórusé, a statisztáké és a tánckaré, az utolsó napokban pedig színpadra kerül a teljes opera.

A Turandot az egyik legismertebb opera, nagyon sokszor játszották már a világ operaszínpadain, nem is csoda, hiszen a Nessun Dorma a világ egyik legnépszerűbb operaslágere. Kesselyák Gergely azt mondja, miután elolvasta a partitúrát, elképzelt egy varázslatos mesebirodalmat, amelynek ő is lakója, részese lett. A megvalósításhoz azonban hosszú út vezet, amelynek egyik fontos eszköze a próbafolyamat, ahol naponta nyolc órán keresztül rendezi, instruálja, vezeti a szereplőket - mutatott rá Gulyás Zsuzsanna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását