2021. november 27. - Virgil

Sztárokkal jön a hárfafesztivál!

Külföldi sztárvendégek, Alekszander Boldacsev és Catrin Finch közreműködésével rendezik meg péntektől vasárnapig a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivált.
2016. október 6. csütörtök 12:25 - HírExtra
 
Az eseményt immár tizennyolcadik alkalommal tartják meg, a helyszín hagyományosan a Gödöllői Királyi Kastély lovardája és díszterme. Az idei alapküldetés jegyében minden este 19 órától klasszikus koncertek lesznek - mondta Vigh Andrea hárfaművész, a fesztivál művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A péntek esti nyitókoncerten Vigh Andrea és Szabadi Vilmos hegedűművész romantikus fantáziákat ad elő, mások mellett Spohr, Saint-Saëns és Grandjany szerzeményeiből.A zenész beszámolt arról, hogy az orosz Alekszander Boldacsev szombati koncertjének programjában hazája zenéi állnak a középpontban, többek között Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov, Muszorgszkij, Rahmanyinov és Prokofjev alkotásai. A zárókoncertet a walesi Catrin Finch tartja, műsorán a klasszikus zeneirodalom mellett más műfajok alkotásai is szerepelnek.

Vasárnap délelőtt interaktív hangszerbemutató koncert lesz a gyerekeknek, amelynek célja, hogy a kicsik megismerjék a hárfa történetét, a hangszer részeit. A fesztivál fontos célkitűzése, hogy bemutasson fiatal, tehetséges hárfaművészeket: a közönség ezúttal Farkas Mira Junior Prima díjas hárfaművészt ismerheti meg, aki Debussy és kortársai műveiből játszik - emelte ki Vigh Andrea, hozzátéve, hogy lesz hárfakiállítás is.

"A fesztiválnak is köszönhető, hogy nagyon sokan kezdtek el hárfát tanulni az elmúlt két évtizedben, és ma már sokkal több zeneiskolában érhető el a hárfa tanszak, mint korábban. A közönség a Virtuózokban is láthatott nagyon ügyes gyerekeket" - fejtette ki Vigh Andrea.
Kitért arra, hogy a gödöllői fesztiválon a vasárnap délutáni hangszerbemutató koncert utánra szerveztek egy kis mesterkurzust is, amelyet ő és Gulyás Csilla tanárnő tart az alap- és középfokon tanulóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását