2024. május 3. - Tímea, Irma

Kaposvár tiltakozik a Somogy InterCity megszűntetése ellen

Kaposvár elfogadhatatlannak tartja, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) 2009-ben meg akarja szüntetni a Somogy InterCityt (IC) - jelentette ki Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere pénteken.
2008. június 13. péntek 18:00 - Hírextra

A város mindent megtesz azért, hogy a somogyi megyeszékhely és a főváros közötti vasúti közlekedés megfeleljen a 21. század elvárásainak - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján az önkormányzati vezető, aki ezúttal is pályarekonstrukciót és több vonatot sürgetett Kaposvár és Budapest között.

"Miközben azt olvashatjuk a sajtóban, hogy a jövőben óránként 250 kilométeres tempóval közlekedhetnek Somogyban a vonatok, valamint azt, hogy Kaposvárt is érintené az a nagy sebességű vasúti hálózat, amely Franciaországból Szlovénián át Budapestig épülne, azzal kell szembesülnünk, hogy a GKM a jelenlegi vasúti közlekedésre is komoly csapásokat mér" - mondta a polgármester.
Szita Károly emlékeztetett arra: korábban kérelemmel fordultak a tárca közszolgáltatási főosztályvezetőjéhez, hogy az ígért pályarekonstrukciót mihamarabb hajtsák végre, s növeljék a jelenleg Kaposvár és a főváros között -átszállás nélkül - közlekedő vonatpárok számát.

A minisztérium ahelyett, hogy támogatta volna a kérelmet, újabb kedvezőtlen intézkedést jelentett be: 2009-től eltörölné az egyetlen közvetlen IC-járatot is - mondta a polgármester, aki elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben Pécs és Budapest között naponta 8 IC-vonatpár közlekedik, "tőlünk elveszik az egyetlen járatot is". Közölte: ebbe a döntésbe nem nyugszanak bele, "Minden eszközt megmozdítunk annak érdekében, hogy naponta 3 IC-pár is fusson a főváros és a somogyi megyeszékhely között" - jelentette ki Szita Károly.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását