2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jön a szuperélelmiszer

Emésztési zavarok, magas koleszterinszint, idegrendszeri rendellenességek gyógyítására is alkalmasak az úgynevezett szuperélelmiszerek, amelyek első típusait az év végére kísérletezik ki a Debreceni Egyetem kutatói.
2008. június 13. péntek 19:21 - Hírextra
Vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyógyszerekkel gazdagított élelmiszerek kifejlesztését és klinikai tesztelését kezdte meg a Debreceni Egyetem - jelentette be az intézmény rektorhelyettese. Jávor András professzor hozzátette: az első szuperélelmiszerek várhatóan az év végére készülnek el.

Az úgynevezett szuperélelmiszerek képesek olyan pozitív hatást elérni az emberi szervezetben, mint a gyógyszerek. Gyógyhatásukat úgy fejtik ki, hogy közben megőrzik eredeti ízüket, élvezeti értéküket.

Mint azt Jávor András, a Debreceni Egyetem professzora az InfoRádióban elmondta, minden élelmiszer alkalmas arra, hogy különleges tulajdonságokkal ruházzák fel őket, így jól alkalmazhatók a többi mellett szív- és érrendszeri betegségek, idegrendszeri panaszok, az öregedéssel együtt járó kóros elváltozások, vagy emésztési zavarok megelőzésére vagy kezelésére.

Ha a kísérletek a vártak szerint alakulnak, hamarosan gyógyhatású tej, kenyér, sajt, gyümölcs vagy húskészítmény jelenhet meg a boltokban.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását