2024. április 25. - Márk

Az országgyűlés cáfol

A Blikk szerint a kisgazdák adtak parlamenti belépőt annak a férfinak, akit az esztergomi polgármester házának és autójának felgyújtásával gyanúsítanak
2008. június 13. péntek 11:57 - Hírextra
Saját honlapján a magyar Országgyűlés tagjának adja ki magát, állítása szerint a Magyar Iszlám Közösség kormánykapcsolatokért felelős vezetője, az FKGP biztonsági és protokollfőnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti szakértője, és a parlemtn egyik protokollszakértőjének közvetlen munkatársa is volt, és állítólag parlamenti belépővel igazolta magát Szudánban P. Renátó (32), akit az esztergomi polgármester házának és autójának felgyújtásával gyanúsítanak - írja a Blikk.

Medgyes Tamás autóját és házát egy helyi vállalkozó megbízásából felgyújtották áprilisban Molotov-koktélokkal. A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a vállalkozót üzleti sérelem érte, ezért megbízott egy szervezőt (P. Renátót), aki rávett két embert, hogy Molotov-koktélokat gyártsanak és dobáljanak. A szervezőt kedden Dunaharasztiban el is kapták, ám az egyik kommandós véletlenül nyakon lőtte.

A Magyar Iszlám Közösség elnöke, Bolek Zoltán a bulvárlapnak azt mondta: P. Renátót 2002-ben kizárták, miután egy fénymásolóval nem tudott elszámolni. Hozzátette: amikor Szudánban jártak, mondták a helyi partnerek, hogy már volt kint náluk egy magyar országgyűlési képviselő. Kiderült, P. Renátó volt az, és parlamenti belépővel igazolta magát. Oroszul és angolul folyékonyan beszél, arabul is tud valamicskét.

Torgyán József, az FKGP elnökének nem mondott semmit P. Renátó neve. Hangsúlyozta: több mint százezer tagja volt a kisgazda pártnak. (P. Renátó ugyanis azt állította Szudánban, hogy a kisgazdák biztonsági főnöke volt.)

A parlament sajtóosztályán azt mondták: ilyen nevű ember nem dolgozott az Országgyűlésben, kiváltképp a protokollfőosztályon, ám hatósági forrásból a Blikk megtudta, P. Renátónak valóban volt parlamenti belépője a kisgazdáktól. A HM-nek soha nem volt szakértője. Sem a protokoll, sem a biztonsági szakmában nem hallottak róla.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását