2024. április 24. - György

Táborban tanulják

Harminchárom általános iskolás gyermek nyaral a Békés megyei Dobozon egy ifjúsági táborban, hogy megtanuljanak ellenállni a drog, az alkohol és a dohányzás szenvedélyének - mondta az MTI-nek a tábor vezetője pénteken.
2008. július 11. péntek 15:30 - Hírextra
A Békés Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány által, a Fekete- és a Fehér-Körös összefolyásánál lévő Szanazug üdülőtelepen működtetett tábor céljáról szólva Máhler Hajnalka elmondta: elsősorban a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, és a szabadidős programokat olyan személyiségfejlesztő játékokkal egészítik ki, amelyek segítségével a gyermekek képesek nemet mondani a kortárscsoporttól érkező nyomásra.

A békéscsabai Táltos Alapítvány által szervezett, több mint 10 éves hagyományokkal rendelkező egyhetes táborban arra ösztönzik a gyermekeket, hogy a szabadidejüket legyenek képesek értelmesen eltölteni.

Mint fogalmazott, a serdülőkorban különösen veszélyeztettek a gyermekek. A táborban azonban éppen a kortárscsoportok segítségével úgy fejlesztik a gyermekek személyiségét, hogy nyugodtan és meggondoltan tudják önmagukat vállalni, ismerjék fel a veszélyeket, törekedjenek a biztonságra és oldják meg konfliktusaikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását