2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Személyiségzavar, alkohol, drog

Csaknem minden ötödik fiatal amerikainak van olyan személyiségzavara, amely befolyásolja életvitelét, és még ennél is nagyobb az alkohollal vagy droggal visszaélők aránya - hozták nyilvánosságra amerikai kutatók széleskörű tanulmányuk eredményét.
2008. december 2. kedd 16:00 - Hírextra
A zavarok olyan problémákat jelentenek, mint a mániás vagy megszállott hajlamok és az antiszociális viselkedés, melyek időnként erőszakhoz vezethetnek. A tanulmány azt is megállapítja, hogy a mentális problémákkal érintett fiatal felnőtt korúaknak kevesebb mint negyede részesül kezelésben.
Egy szakértő szerint a személyiségzavarok túldiagnosztizáltak lehetnek (a diagnózis feltételei túl szélesek). Mások azonban úgy vélik, nem meglepőek az eredmények, mivel korábbi tények is azt sugallták, hogy a mentális problémák gyakoriak például a főiskolai kampuszokon.

Mark Olfson, a Columbia Egyetem szakértője és munkatársai ötezernél több, 19 és 25 év közötti fiatallal készítettek személyes interjút még 2001-ben és 2002-ben, ám megállapításaikat most tették közzé. Olfson aggasztónak tartja az eredményeket és úgy véli, a fiataloknak, szüleiknek és a felsőoktatási intézmények vezetőinek is figyelmeztetésül kellene szolgáljanak.

Az Archives of General Psychiatry című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerzői emlékeztetnek a közelmúlt tragikus lövöldözéseire is, melyek felhívták a figyelmet a pszichiátriai rendellenességek jelenlétére a fiatalok közösségeiben. A kutatók kiemelik, hogy ez a korosztály különösen esendő a rájuk nehezedő stresszel szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását