2024. április 25. - Márk

Terrorelhárítók Pekingben

Az olimpiára készülve a kínai hatóságok egyhetes terrorelhárítási gyakorlatot tartanak Pekingben. A jövő hét közepéig tartó, "Nagy Fal 5" elnevezésű gyakorlatokon túszul ejtett sportolók kiszabadítására, eltérített buszok visszafoglalására, vegyi támadásr
2008. június 12. csütörtök 11:40 - Hírextra
A kínai közbiztonsági minisztérium szerint a gyakorlatokon a rendőrség és a különböző fegyveres alakulatok mellett az egészségügyi és környezetvédelmi hatóságok, a közlekedési minisztérium, valamint a meteorológiai intézet szakemberei is részt vesznek.

Az első gyakorlatot szerdán a strandröplabda-mérkőzéseknek otthont adó Csaojang (Chaoyang) parkban tartották, ahol egy képzeletbeli vegyi támadás utáni teendőket próbálták el. A forgatókönyv szerint kevesebb mint nyolc perc alatt több mint négyszáz szurkolót menekítettek biztonságos helyre, a mérgező vegyi anyagot szimuláló füstbombákat a különleges egységek egy órán belül ártalmatlanították.

A kínai hatóságok a terrorelhárítási gyakorlaton részt vevő egységek reakciókészsége mellett a különböző szintű biztonsági és vészelhárító alakulatok munkájának összehangoltságát is tesztelik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását