2024. május 13. - Szervác, Imola

Kutyát sem érdekli a széfrendelet

Noha a február közepétől hatályos széfrendeletet még nem vonta vissza az új egészségügyi miniszter, sem a kórházvezetők, sem a tisztiorvosi szolgálat ellenőrei nem törődnek már a szabállyal - írja a Napi.
2008. június 12. csütörtök 08:11 - Hírextra

A lap csütörtöki számában megjelent cikk szerint azt jelenleg megbecsülni sem lehet, hogy a trezorok beszerzésére szánt 600 millió forintból mennyit költöttek el. A lapnak nyilatkozó több kórházban is azt mondták, hogy nem vagy csak részben tettek eleget annak a február 15-től hatályos előírásnak, amely szerint minden kórházi ágy mellett kell lennie egy széfnek a betegek számára.

Az MTI korábbi híre szerint Schvarcz Tibor szocialista szakpolitikus március elején azt mondta: mégsem büntetik meg azokat a kórházakat, amelyek nem szereznek be minden ágy mellé széfet, mert az MSZP megegyezett az Egészségügyi Minisztériummal az erről szóló rendelet módosításáról.

A tárca nem annyira könnyen, de végül elfogadta a javaslatot, amelynek értelmében mégsem változik azoknak az intézményeknek az OEP-finanszírozása, amelyek nem tesznek minden kórházi ágy mellé széfet - mondta a szocialista politikus.

Az egészségügyi bizottság MSZP-s alelnöke hangsúlyozta: az MSZP az eredeti rendeletet ésszerűtlennek tartotta és a kórházak is tiltakoztak.

Schvarcz Tibor elmondta: a módosítás szerint a kórházi osztályoknak valamiféle érték megőrzési lehetőséget biztosítaniuk kell, de nem feltétlenül szükséges, hogy ez ágy mellé rendelt széf legyen. Emellett a gyerekgyógyászati, az intenzív és a pszichiátriai ágyak mellé egyáltalán nem kell széfet beszerezni - mondta.

Horváth Ágnes, volt egészségügyi miniszter tavaly decemberben jelentette be, hogy 2008. február 15-től kötelező lesz minden kórházi ágyhoz széfet biztosítani, megelőzendő a kórházi lopásokat. Akkor közölte: a széfek beszerzését az intézményeknek kell megoldaniuk, azonban ehhez 600 millió forintot ad a tárca, amely összeget még december végéig megkapják a kórházak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását