2024. április 19. - Emma

Nyíregyháza városrésze marad Oros

Továbbra is Nyíregyháza városrésze marad Oros; erről népszavazáson döntöttek vasárnap az érintett lakosok, akik 2227:1233 arányban mondtak nemet a településegyesítés megszüntetésének kezdeményezésére - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely jegyz
2008. április 28. hétfő 08:10 - Hírextra
A népszavazáson a választásra jogosul 6029 szavazó közül 3460 adta le voksát, így a részvétel, 57,38 százalékos volt, ami népszavazásnál nagy aránynak számít - mondta Szemán Sándor.

Kiemelte: Oros leválása és önálló településsé alakulására 2227-en szavaztak nemmel, a voksolók csaknem kétharmada, 64,36 százaléka ellenezte, hogy a városrész elszakadjon Nyíregyházától.
A településegyesítés megszüntetésére csak 1233-an mondtak igent, a választók 35,63 százaléka támogatta a községgé válást.

Orost több részletben, 1977-78-ban csatolták Nyíregyházához.

A leválásról döntő népszavazás kiírását a részönkormányzat fideszes elnöke, Tirpák György támogatásával 1700-an kezdeményezték a múlt ősszel, s a vasárnapi eredmény szerint közülük közel ötszázan meggondolták magukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását