2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egy mexikóié a legnagyobb

Megdöntötte a legnagyobb ceruzarajz rekordját egy mexikói művész, aki több mint egy évig, 6000 órán keresztül dolgozott 411 méter hosszú alkotásán, amely az emberi szívet és a keringési rendszert ábrázolja.
2008. június 12. csütörtök 17:39 - Hírextra
Filemon Trevinónak nagy álma vált valóra azzal, hogy bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. A rajzolás szinte a rögeszméjévé vált: elhanyagolta a családját és a barátait, és az alkotás hevében gyakran elfelejtett még enni, inni és aludni is. Hétszer került kórházba szív- és veseproblémák, ájulási rohamok és kiszáradás miatt. Külsejét is elhanyagolta, hosszú szakállat növesztett, és 16 kilogrammot fogyott.

Trevino 2004 júliusában kezdte a rajzolást és 2005 augusztusában sikerült befejeznie majdnem fél kilométeres alkotását. Néhány évig eltartott, mire a művész szponzort talált a rekordok könyve által előírt 600 dolláros nevezési díj kifizetéséhez. Az óriásrajzot végül a regiomontanai egyetemen mutatták be először a nagyközönségnek márciusban. A mű 50 méteres darabja továbbra is az egyetemen marad, a maradékot pedig egyméteres darabokra fogják felvágni, amelyeket elajándékoznak vagy eladnak az érdeklődőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását