2024. április 26. - Ervin

Országos csalás

Szinte az egész országra kiterjedő csalási sorozat gyanúsítottait sikerült elfogniuk a körmendi rendőröknek, az ügynek már közel száz ismert sértettje van, de további sértettek jelentkezését várják - mondta csütörtökön Szendrődi Barnabás, Körmend rendőrka
2008. június 12. csütörtök 17:36 - Hírextra
A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak májusban megyei és országos napilapokban hirdetéseket adtak fel azzal, hogy kedvezményes autóhitelt kínálnak olyanok részére, akik BAR-listán szerelnek és ezért más módon nem juthatnak hitelhez.

A hitel törlesztésének megkezdésére három hónapos türelmi időt ígértek a hirdetésben, majd a kiszolgáltatott embereket telefonon arra bírták rá, hogy a pozitív hitelbírálatot követően a megvásárolni kívánt gépjármű átírásával és forgalomba helyezésével kapcsolatos "költségeket" utalják át a hirdetők által megadott bankszámlákra.

Az átutalást követően az állítólagos hitelügyintézők elérhetetlenné váltak, természetesen semmiféle átírás nem történt meg, a sértettek pedig az országban több helyen az okmányirodákban próbáltak tájékozódni. Csak ott döbbentek rá, hogy becsapták őket, kicsalták a pénzüket - mondta.

A nyomozás során a körmendi rendőrök őrizetbe vettek egy békéscsabai férfit, egy román állampolgárságú nőt, valamint más ügyben már előzetes letartóztatásban van egy kétegyházai bűntársuk, mindannyian megalapozottan gyanúsíthatóak bűncselekmények elkövetésével.
Szendrődi Barnabás elmondta: az ügyben csak két hete indult és még folyamatban van a nyomozás, éppen ezért további sértettek jelentkezésére számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását