2024. április 26. - Ervin

A talkshowkirálynő vezeti a hírességlistát

Akárcsak tavaly, idén is az amerikai televíziós sztár, Oprah Winfrey vezeti a Forbes magazin által összeállított hírességlistát, amelynek az a fő szempontja, hogy kinek mennyire erős a befolyása. A talkshowkirálynőt Tiger Woods, a golfjátékos követi, a ha
2008. június 12. csütörtök 18:51 - Hírextra
A folyóirat figyelembe veszi a lista összeállításánál a hírességek jövedelmét, de azt is, hogy milyen gyakran említik őket a médiában, beleértve az internetet is.

"A tévéadások nézettségének és az újságok példányszámának csökkenése ellenére Oprah Winfrey vezeti továbbra is a listát" - mutatott rá a Forbes a csütörtökön ismertté vált lista bevezetőjében. Az 54 éves tévészemélyiség éves bevétele 275 millió dollár (44 milliárd forint) volt, de pusztán jövedelmét tekintve megelőzi őt a Harry Potter-sorozat írója, J. K. Rowling a maga 300 millió dollárjával - ám a nyilvánosságot jobbára kerülő írónő, valószínűleg éppen ezért, a Forbes listáján csak a 9. helyen található.

A 32 éves Tiger Woods "csak" 115 millió dollárt golfozott össze egy év alatt, viszont ő szerepel a legtöbbet a médiában, ezzel került a Forbesnál a dobogó második helyére. Angelina Jolie az internet királynője, rá kattintanak a legtöbben a világhálón, és ez "alig" 14 millió dolláros jövedelme ellenére őt is dobogós helyre juttatta. Angelina párja, Brad Pitt (20 millió dolláros keresettel) a 10. a listán.

A top tíz között szerepel egy másik pár is, a 4. helyet elfoglaló Beyoncé Knowles énekesnő (80 millió dollár), valamint férje, a 7. helyezett, Jay-Z néven ismert Shawn Carter rapénekes, aki egyben médiamogul vállalkozó is (82 millió dollár).

David Beckham, az Egyesült Államokba szerződött, hihetetlenül népszerű brit labdarúgó-legenda az 5. (50 millió dollár), Johnny Depp amerikai filmszínész-rendező pedig a 6. (72 millió dollár).

Az újjáalakított The Police együttes, amelynek világkörüli turnéja 115 millió dolláros bevételt hozott, először szerepel a listán, de kirobbanó sikerével mindjárt a 8. helyre került.
Más zenészeknek viszont jóval alább szállt a csillaga: Madonna a tavalyi 3. helyről a 21.-re, a Rolling Stones együttes pedig, amely tavaly épp hogy lemaradt a dobogóról 4. helyével, idén fel sem került a százas listára.

Tom Cruise is a vesztesek között van, immár második éve: 2006-ban ő volt a legbefolyásosabb híresség, tavaly a 8. volt, idén csak a 31., miután legutóbbi filmje, a Gyávák és hősök nem nyerte el sem a filmkritikusok, sem a közönség kegyeit.
A nem sokkal mögötte található Miley Cyrus számára viszont nagy sikernek számít helyezése: a Disney stúdió Hannah Montana-sorozatának 15 éves hősnője egyből a 35. helyre került és ő a legfiatalabb a Forbes listáján: nagysikerű hangversenykörútjával, a mozitermeket megtöltő háromdimenziós filmjével és a sajtót lázba hozó vitatott fotószeanszával robbant be rögtön a lista első felébe.

A 2008-as százas celebritáslistán 20 filmszínész, 20 sportoló, 10 zenész, 10 tévés műsorvezető, 10 tévészínész, 5 tizenéves (ez új kategóriának számít), 5 rendező vagy/és producer, 5 híresség, 4 író, 4 hip-hop-koncertszervező, 4 séf és 3 topmodell szerepel.
Nem került fel a tavalyiak közül az idei listára többek között Tom Hanks, Jessica Alba, Adam Sandler, Jessica Simpson és Scarlett Johansson - és a már említett Rolling Stones.
A teljes lista a www.forbes.com/celebrities honlapon tekinthető meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását