2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Fidesz védelmébe veszi a fogorvosokat

A Fidesz szerint egy májusi kormányrendelet hátrányosan érinti a fogorvosokat, ugyanis egy bizonyos ellátási óraszám felett nem finanszírozza a kezeléseket az egészségbiztosítási pénztár - erről Horváth Zsolt, a párt országgyűlési képviselője beszélt csüt
2008. június 12. csütörtök 12:46 - Hírextra
A politikus elmondta: a rendeletben meghatározták az egyes ellátási formákra fordítható időt. Ha azonban az orvos túllépi a meghatározott időkeretet, ami 30 óra/hét, az azon felüli ellátásokat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) nem finanszírozza - emelte ki Horváth Zsolt.

Egy fogorvosi vizsgálat tíz, egy receptfelírás öt, míg például az injekció beadása szintén öt perc a rendelet szerint. Azok a fogorvosok, akik nagy praxist visznek, nem fogják tudni betartani a rendeletet, és a rosszul meghatározott időtartamok miatt az "időn túlinak" számító ellátásokért nem kapják meg a pénzt.

A politikus úgy fogalmazott: ez a rendelet "messze van a napi gyakorlattól", és aki ezt megalkotta, már régen dolgozott fogorvosi körzetben.

Horváth Zsolt véleménye szerint a szóban forgó rendelet nem csak az orvosokat érinti hátrányosan, hanem azokat a nehéz élethelyzetben lévő embereket is, akik csak a körzeti fogászati rendeléseket tudják igénybe venni, és szintén nehéz helyzetbe hozza a rendelet az iskolafogászatokat is.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes tagja arra kéri a kormányzatot, hogy vonja vissza ezt a rendeletet, amely a politikus szerint szakmai hibáktól hemzseg.

Magyarországon 3.200 fogorvosi praxis működik, amelyek szerződésben állnak az OEP-pel. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását