2024. június 16. - Jusztin

Világhírű zenészek lépnek fel

A világ élvonalába tartozó magyar és külföldi zenészek, együttesek lépnek fel a kecskeméti nemzetközi dzsesszfesztiválon, melyet tizenhetedik alkalommal rendeznek meg a város művelődési központjában - tájékoztatta Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band t
2008. március 28. péntek 14:00 - Hírextra

Megfogalmazása szerint a vasárnapig tartó, háromnapos rendezvény a különlegességek fesztiválja, mert olyan ragtime és tradicionális dzsesszegyüttesek, szólisták lépnek fel, akik a világ legjobbjai közé tartoznak és stílusban, hangszereik összeállításában, repertoárjukban különlegesek.

A Bohém Ragtime & Jazz Fesztiválon fellép az egyik legelismertebb swingklarinétos és szaxofonos, a több mint 100 lemezen hallható finn Antti Sarpila kvartettje, a fergeteges műsort produkáló francia Paris Washboard és a húszas éveket utánozhatatlanul megelevenítő szlovák Bratislava Hot Serenaders - emelt ki néhányat a legismertebbek közül a fesztivál szervezője.

Ittzés Tamás szerint a meghívott zenészek között a legnagyobb sikert várhatóan mégis egy "kezdő", az Amerikában már neves fesztiválokon fellépő 12 éves New York-i dzsesszhegedűs, Jonathan Russell fogja aratni, aki a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band vendégszólistájaként játszik. A magyar szereplők között is olyan kiválóságok vannak, mint a Hot Jazz Band, Tommy Vig és Joe Fritz.

A szervező beszámolt arról is, hogy a régió legnagyobb dzsesszfesztiválját is rendezik egyben, mert 12 nap alatt 11 városban, köztük három napon át Kecskeméten szólnak a műfaj klasszikusai. A kecskeméti dzsesszfesztivál a helyi tavaszi fesztivál keretében tartják.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását