2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tíz év után bukott meg a szélhámos

Tízévi keresés után fogtak el egy nagystílű osztrák szélhámost, aki csaknem tizennégy millió eurót kitevő összeget csalt ki különböző ausztriai bankoktól. A hatvanegy éves férfi csuklóján New York közelében kattant a bilincs.
2008. június 11. szerda 18:26 - Hírextra
Az osztrák szövetségi bűnügyi rendőrség képviselője szerdán Bécsben elmondta, hogy Ernest St. 1992 és 1998 között követte el a terhére írt bűncselekményeket. Ingatlancégek tulajdonosának adta ki magát, és azzal ámított embereket, hogy üresen álló, felújításra váró lakóépületeket kíván helyreállítani, és előnyös áron értékesíteni. Az illetőktől aláírással ellátott, de kitöltetlenül hagyott felhatalmazásokat csikart ki, majd azokat bemutatva tizenöt különböző banknál hiteleket vett fel. Az összegeket egy megbízotti számlára utaltatta.
Hozzávetőleg százhúsz "ügyfél" bizalmával és hiszékenységével élt így vissza, közöttük külföldiekével, akik valószínűleg még csak eligazodni sem tudtak az eléjük tárt iratokon.
A számlához kizárólag neki és az időközben ugyancsak leleplezett cinkostársainak volt hozzáférési joga. Összesen 13,5 millió eurót csalt ki a pénzintézetektől a hamis papírok alapján.
A gyanúsított 1995-ben az Egyesült Államokba költözött, ahol egy darabig meglehetősen nagylábon élt. Lebukása után azonban sikerült a nyomait eltüntetni, és az osztrák hatóságoknak éveken át semmiféle információjuk nem volt arról, hogy hol tartózkodhat. Három évvel ezelőtt került ismét a látókörükbe.
A hét végén aztán megpecsételődött Ernest St. sorsa. Két osztrák rendőr utazott ki az Egyesült Államokba, hogy a helyi hatóságokkal együttműködve őrizetbe vegye a "milliomost", aki New Yorktól délre, Lakewoodban, egy művésztelepen húzta meg magát.
Most a kiadatására vár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását