2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kétszáztíz rendőr biztosítja a HD fesztivált

Kétszáztíz rendőr biztosítja majd a csütörtöktől négy napon át tartó Harley Davidson-fesztivált Alsóörsön az Európa kempingben, illetve a "nagy attrakciónak" számító szombat délelőtti motoros felvonulást Alsóörs-Balatonfüred és Tihany útvonalon - mondta C
2008. június 11. szerda 18:30 - Hírextra
Közlése szerint legalább ötezer motoros és mintegy 60-80 ezer vendég várható a négynapos, változatos programokat kínáló fesztiválra.
Az alezredes elmondta: nyolc motoros rendőrt biztosít a Budapesti Rendőr-főkapitányság, jön erősítés a készenléti rendőrségtől, illetve besegítenek a Fejér, Somogy és Zala megyei rendőrkapitányságok is. Csatlakozik a rendőrökhöz mintegy 50 polgárőr is - tette hozzá.
Jelentős erőket kellett összevonni, hogy a rendkívüli embertömeg megfelelő biztonságát szavatolni tudjuk - vélekedett az alezredes. Kihelyezett rendőrállomás is működni fog a fesztivál helyszíne közelében, 24 órás szolgálattal - tette hozzá.

Csizmadia Gábor elmondta: kaptak kölcsönbe egy budapesti cégtől két Harley Davidson motort, s a szombati konvojt ezekkel a motorokkal vezeti majd fel két rendőr. Az osztályvezető elmondta: szombaton a főbb csomópontokban természetesen rendőrök szolgálnak majd és irányítják a forgalmat, de szerinte 25-30 perces torlódások, várakozások várhatóak az észak-balatoni főút Alsóörs-Tihany közötti szakaszán. Megjegyezte: ekkor tartják Balatonfüreden a triatlon Európa-kupát is, amelynek kerékpáros futamai ugyancsak érintik a városba bevezető négysávos utat.
Az alezredes kitért arra is, hogy a nyári főszezonban 60 rendőrtiszti főiskolást kapnak erősítésként, illetve besegít a szolgálatba Vas megyéből is 40 rendőr a tó északi partján. Lesznek idén is kerékpáros strandrendőrök, diáktolmácsok, s úgynevezett "posztos rendőrök" állnak majd rendszeresen az idegenforgalmilag frekventáltabb, forgalmasabb helyeken; így például Balatonfüreden a kikötőnél és a Tagore-sétányon, a tihanyi révnél, a révfülöpi vigalmi negyedben, illetve a badacsonyi bazár- és sütödesoron.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását