2024. május 7. - Gizella

Halálra ítéltek 6 embert egy maffiaperben

Halálra ítéltek hat embert a délnyugat-kínai Csung-csing városában szerdán egy nagyszabású korrupciós hálózat és szervezett bűnözői csoportok felszámolását célzó perben.
2009. október 22. csütörtök 07:21 - HírExtra
Ezek az első halálos ítéletek az egy hónapja kezdődött monstre hatósági eljárásban, amelyben keretében több mint másfélezer - más adatok szerint több mint kétezer - gyanúsítottat vettek őrizetbe a 30 milliós autonóm körzetben. A bíróság két bandavezért és egy bandatagot halálra ítélt, három másik emberre két évre felfüggesztett halálbüntetést szabott ki. Ez utóbbit később rendszerint életfogytiglani szabadságvesztésre enyhítik.

A hatóságok júniusban kezdték megtisztítani a várost a bűnszövetkezetektől. Azóta több mint egy tucat ilyen csoportot számoltak fel. Az őrizetbe vettek között van Ven Csiang, a városi rendőrség volt párttitkára, több mint húsz magas rangú rendőrtiszt és több mint kétszáz közrendőr is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását