2024. április 24. - György

Tényleg lopott Hajdú Péter? - Fialánál a botrány tovább gyűrűzik

Minden csoda három napig tart, a magyar médiában zajló viták ezzel szemben hosszabb életűek lehetnek. A tegnapi Bakács Tibor kontra Fiala János élőben elhangzó „veszekedése” újabb szálakkal egészült ki a ma reggeli műsorban.
2008. június 11. szerda 18:59 - Pálfi Rita
Tegnap Fiala és Bakács egy ősszel induló műsor kapcsán szólalkozott össze. Fialának legfőképp erkölcsi aggályai voltak a hajléktalanokat szerepeltető valóságshowval. Mivel Bakács közreműködő a készülő műsorban a két kolléga közt elég kemény szavak is elhangzottak a „véleménycsere” során.

Szociális érzékenység és Heti Hetes

Ma reggel Salamon András kapcsolódott bele a történetbe, és a Kelj fel Jancsiba telefonon. Ugyanis a rendező (és szakmai csapata) egy éve dolgozik a Hajdú Péter neve révén elhíresült hajléktalanshowhoz hasonló témát felölelő dokumentumfilm-sorozaton. Salamon 2007-ben levédett produkciója hajléktalanokat, állástalanokat, romákat és súlyos szociális hátránnyal élőket a munka világába kísérli meg visszavezetni, komoly szakértői gárda segítségével. A műsorkészítő kissé ironikusan még hozzátette, hogy Hajdú Pétert nem ismeri, de úgy hallja „nagy szociális érzékenységgel elkészített dokumentumfilmjeivel szerzett nevet magának a szakmában.”

Hajdú Péter azt állítja, hogy egy újságíró barátjával már két évvel ezelőtt kitalálták a hajléktalan valóságshow-t, aminek kissé ellentmondott a tegnapi Kelj fel Jancsiban, hiszen ott így fogalmazott: „amikor a kollégám ezzel megkeresett tavaly, akkor azt mondtam, hogy elképesztően jó az ötlet”. Az ironikus hangnemre verbálisan is visszaszúrt: „Jó hogy nem azt mondja, hogy ő találta ki a Heti Hetest.” (A Borsban olvasható a vitatkozó „ötletgazdák” teljes nyilatkozatháborúja.)

Hajdú Péter a hajléktalanokon fog szórakozni?

Salamon András Fiala műsorában is maradt az irónia területén: „Látom, hogy körülvette magát komoly szakemberekkel, tehát nem lesz baj. Csisztu Zsuzsára és Tornóczki Anitára támaszkodva biztos, hogy remek szociális műsort fog csinálni.” Salamon hozzátette, hogy elege lett abból, hogy rendre elcsaklizzák az ötleteit, ugyanis nem először kerül érzése szerint ilyen helyzetbe. Egyik munkatársától értesült a hajléktalanshowról, mikor a kolléga ismerősét hívták oda dolgozni.

Salamonnak eddig sem volt küzdelemmentes a projektje. Elmondása szerint Vecsei Miklóst (hajléktalanügyi miniszteri biztos) is több órás beszélgetés során győzte meg, hogy terveivel nem árt a hajléktalanok ügyének. A párhuzamosan folyó műsorindítás anyagi és szakmai oldalról is megnehezíti munkáját, hiszen sokan összekeverik Salamon terveit a másikkal, és ez utóbbit nem szívesen támogatnák, vagy segítenék munkájukkal.

Hogy egy vagy két műsor foglalkozik a magyar médiapiacon a hajléktalanok visszatérési esélyeivel a hétköznapi életbe, még nem tudhatjuk. Azonban mindkét félnek kívánjuk, hogy több önmérséklettel és megfelelő körültekintéssel nyúljanak ehhez a témához. Nem úgy, ahogy az elmúlt napokban tapasztalhattunk tőlük.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását