2024. május 2. - Zsigmond

BKV: Mégsem felelős a menedzsment

A BKV kedd reggel megcáfolta saját, hétfő este kiadott közleményét a menedzsment felelősségéről.
2009. szeptember 1. kedd 09:08 - HírExtra
A keddi közlés szerint a cég felügyelőbizottsága (fb) - a hétfői közleménnyel ellentétben - nem állapította meg a cégvezetés felelősségét a prémiumok és jutalmak kiosztásában.
A keddi közlemény szerint mivel erre vonatkozólag nem született határozat az fb-ülésen, így azt sem állapították meg, hogy a menedzsment mulasztásos felelőssége lett volna a 2003-tól vizsgált premizálási és jutalmazási gyakorlat.

A BKV hétfőn még azt közölte az MTI-vel, hogy a cég felügyelőbizottsága arra jutott: a 2003. után vizsgált időszakban a premizálás és a jutalmazás gyakorlata előnytelen volt a társaság számára.

Az fb az "alapilletmény, prémium és jutalom arányaiban mutatkozó ellentmondások feltárásában, a szükséges intézkedések megtételében vagy az arra irányuló javaslatok elmaradásában, a bizottság szükséges mértékű tájékoztatásában a menedzsment mulasztásos felelősségét állapítja meg - írták az előző, hétfő esti közleményben.

Írtak arról is, hogy az fb alapos vizsgálatot kért a cég vezérigazgatójától bizonyos tanácsadói szerződések miatt. Kocsis Istvánnak 15 napon belül kell tájékoztatást adnia arról, hogy a GPS Capital céggel a kormányzati lobbi-stratégiára és a Cornus Kft.-vel a válságkommunikációs tanácsadásra kötött szerződések esetében milyen teljesítések történtek, mi volt ezeknek az ellenértéke, a cégek kiválasztása hogyan történt, volt-e közbeszerzés és indokolt volt-e.

A hétfői közlemény szerint a vizsgálatnak érintenie kell a Soda Reklám Kft-vel kötött két tanácsadói szerződést és az általuk készített tanulmányokat is, sőt, ha szükséges büntető feljelentést kell tenni ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Az fb az is kérte az vezérigazgatótól, hogy Horváth Éva (Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes szóvivője, aki a BKV-nál is alkalmazásban állt) munkaviszonyával kapcsolatos vizsgálat anyagát a következő ülésen mutassa be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 1. 11:02
Mint a klasszikus nyuszika-viccben:
- Manikűrözök, és közben butaságokat fecsegek.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását