2024. április 29. - Péter

Szabadon mászkáló majom a XII. kerületben

Egy makákót találtak a főváros XII. kerületében. Az állatot egy Felhő utcai fán fedezte fel egy arra járó, aki értesítette a rendőröket. A két kiérkező kerületi járőr segítséget kért egy állatbefogótól, de mielőtt az a helyszínre ért volna, a majom elfuto
2008. június 11. szerda 07:50 - Hírextra
„Az állat körülbelül 1,5 méter magas és sérült, nyílt sebek vannak a testén. Almával etettük, és a vizet is elfogadta, de elég gyenge” – mondta el az RTL Hírek.hu-nak Makádi Ferencné szemtanú.

A rémült majom kerítésről kerítésre ugrált, valószínűleg ettől sérült meg. A kerületi rendőrség kedd déltől kora délutánig kereste és várta a megfelelő szakembert, aki ellátja és tudja, hogy mi ilyenkor a teendő.

„Nem igazán szokott ilyesmi előfordulni, utoljára egy hete kaptunk hasonló bejelentést, amikor egy viperát láttak a Sváb-hegyen. Később kiderült, hogy csupán egy erdei vipera dühödött be, miután egy hajléktalan az Indiana Jones című filmben látottakat akarta maga is kipróbálni az állaton. Egy majom befogására még nem alakítottunk ki külön tervet”- mondta az RTL Hírek.hu-nak Fülöp Valter, a XII. kerületi Rendőrkapitányság alezredese.

Fülöp Valter elmondta, hogy a majom végül egy autóba ugrott be, a kocsi tulajdonosa pedig rázárta az ajtót. Így várták a kiérkező állatorvost, aki elaltatta, majd a makákót átszállították a Fővárosi Állatkertbe. Az RTL Hírek.hu úgy tudja, hogy a majomért egyelőre nem jelentkezett senki.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását