2024. május 3. - Tímea, Irma

Sajtóból is lehet érettségizni

Sajtó és nyilvánosság nevű tárgyból is lehet 2010-től érettségizni, miután az Oktatási Hivatal (OH) akkreditálta a tárgyat annak vizsgakövetelményeivel együtt - közölte Bakonyi László, az OH elnöke az MTI-vel kedden.
2008. június 11. szerda 07:25 - Hírextra
A tárgyat a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) engedélyeztette. Az iskolában tanulók ezért két év múlva már érettségizhetnek a szabadon választható közismereti tárgyból. Más iskolák viszont csak akkor vizsgáztathatnak a sajtó és nyilvánosság tárgyból, ha megszerzik az engedélyeztetők és az OH engedélyét - közölte az OH elnöke.

Az előkészítő munka szakmai irányítását Bakura Emília, az MLE olvasásra nevelési programjának koordinátora végezte a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola pedagógusaival együttműködésben. A 11. és 12. osztályos diákok heti két órában tanulhatják az új - fakultációban választható - tananyagot - mondta Varga Judit, a gimnázium vezetője az MTI-nek. Hozzátette: a fiatalok megtanulják, hogyan értelmezhetik a sajtóban megjelenő anyagokat és kommunikációs készségüket is fejlesztik.

A tanulóknak a tárgy elsajátítása során lehetőségük nyílik arra, hogy a sajtó által közvetített, alapvető társadalmi értékek és elvek - a vélemény szabadsága, a nyilvánosság, a demokratikus hatalomgyakorlás - mellett a sajtótermékeket forrásként és eszközként egyaránt használva, ezek napi alkalmazását megismerhessék - tájékoztatta az új tantárgyról szóló közleményében Jánossy Gábor, a MLE Olvasásra Nevelési Bizottságának elnöke az MTI-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását