2024. május 3. - Tímea, Irma

Összkulturális esemény a Kiscelli Múzeumban

Divatbemutatók, századfordulós kávéház, divattörténeti előadás és fotókiállítás, korhű táncok és dallamok várják az érdeklődőket június 21-én, szombaton a Múzeumok éjszakáján a Kiscelli Múzeumban, Budapesten - közölte Radanovits Lilla szerdán az MTI-vel.
2008. június 11. szerda 15:23 - Hírextra

Az intézmény kultúrmenedzserének tájékoztatása szerint este 7 órától Benes Anita, Halász Éva, Léber Barbara és Németh Anikó divattervezők kollekcióját mutatják be a Templomtérben, de a divatbemutatók előtt és után a divattervezők által tervezett ruhákat, cipőket, kiegészítőket divatkiállítás keretében is megtekinthetik a látogatók; a Templomtérben elhelyezett mozivásznon a műsorban résztvevő divattervezők korábbi bemutatóiból kap ízelítőt a közönség este 11 órától.

A divat éjszakájához kapcsolódva a századfordulós divatról és viseletekről Simonovics Ildikó művészettörténész tart előadást.

Táncbemutató is színesíti a programot, a századforduló hangulatát korhű táncokkal - tangó, charleston, bécsi keringő - idézik fel a miskolci Ködmön Táncegyüttes versenytáncosai, majd Pápay Erika színművész előadásában a kor legismertebb magyar sanzonjai és operett-betétdalai csendülnek fel, zongorán Varga Bálint kísér.

A Válogatás a Fővárosi Képtár 19-20. századi gyűjteményéből és A főváros régisége - Közterek és magánterek című állandó kiállításokon 60 perces tematikus tárlatvezetéseken is részt vehetnek az érdeklődők, de megtekinthető egyebek mellett Hencze Tamás festőművész kiállítása valamint a Rajzóra a tetőn - Budapesti iskolák Erdélyi Mór fényképein című időszaki kiállítás is.

A századfordulós kávéházban korhű ruhákba öltözött felszolgálók ínycsiklandó süteményeket, kávékat tálalnak fel századfordulós miliőben a múzeum gyűjteményéből válogatott korabeli ruhák, divatrajzok és fotók között, míg a külső udvaron rendezett vásárban ékszerüzletek, kozmetikai cégek és divatmagazinok várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását