2024. április 24. - György

USA is részvétet nyilvánított

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége is részvétét fejezte ki az Afganisztánban meghalt magyar katona halála miatt. A diplomáciai képviselet erről szerdán közleményben értesítette az MTI-t.
2008. június 11. szerda 15:26 - Hírextra
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége legmélyebb részvétét fejezi ki a magyar népnek Kovács Gyula hadnagy tragikus halála alkalmából, aki kedden az afganisztáni Baglán tartományban életét vesztette. Tisztelettel adózunk katonáink bátorságának, akik biztonságot és reményt adnak Afganisztán népének - olvasható a közleményben.

Kovács Gyula kedden egy házi készítésű robbanószerkezet hatástalanítása közben vesztette életét az afganisztáni Baglán tartományban. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy a főtörzsőrmester mindent szabályosan tett, és védőruha is volt rajta.

A 30 éves tűzszerészt a honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá léptette elő.
A magyar újjáépítési csoport 2006. ősze óta szolgál Baglán tartományban. Az afganisztáni a NATO jelenleg legnagyobb katonai művelete. A közép-ázsiai országban állomásozó, körülbelül 47 ezer fős ISAF-csapatokban 250 magyar katona szolgál.

Kovács Gyula volt az első magyar áldozat a misszió kezdete óta. Összesen több mint nyolcszáz ISAF-katona esett el a harcokban, mintegy kétharmaduk amerikai volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását