2024. április 27. - Zita

Ma nyílik a Nemzetközi Operafesztivál

"Bartók+Szlávok 2008" címmel szerdán nyílik meg a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.
2008. június 11. szerda 10:24 - Hírextra
A tizenkétnapos fesztivál programja a Városház térről 18 órakor induló parádéval, majd az ezt követő nyitókoncerttel veszi kezdetét. A nyolcadik Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon Bartók Béla művei és szláv zeneszerzők alkotásai csendülnek fel. Az opera mellett koncertek, balett, opera-rock show, gyermekelőadások és utcai rendezvények színesítik a palettát. Idén több mint félszáz programmal és - hasonlóképp az eddigi hagyományokhoz - számos helyszínen várják az operakedvelőket, illetve valamennyi érdeklődőt, aki szereti az igényes zenét és a kultúrát.

Különleges produkciónak ígérkezik például a pozsonyi operatársulat előadása, Csajkovszkij Anyeginje, amelyet az egyik legnevesebb rendező, Peter Konwitschny újított fel a fesztiválra, illetve a Moszkvai Helikon Színház Borisz Godunov-előadása, amelyen a Muszorgszkij-mű Sosztakovics által hangszerelt verziója hangzik el.

A "Bartók+Szlávok 2008" idején az operafesztivál nemcsak a Miskolci Nemzeti Színház játszóhelyeit, hanem Miskolc egész belvárosát megtölti zenével. A közel 200 szabadtéri program között könnyű- és komolyzenei koncerteket, táncszínházi produkciókat, népzenei előadásokat találnak a városba érkezők a fesztivál záró napjáig, június 22-ig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását