2024. április 19. - Emma

Gyümölcsmajszoló kampány

A TESCO kampányt indít a fokozott zöldség- és gyümölcsfogyasztás érdekében. Az "Egyen naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt!" kampány alapvető célja a lakosság körében történő tudatos életmód kialakításának elősegítése, ezért javasoljuk, hogy naponta három
2008. június 11. szerda 14:11 - Hírextra
Az egészség-megőrző tippek és tanácsok elapadhatatlanul ömlenek ránk, médiafogyasztókra. Hasznuk és megbízhatóságuk sokszor kétséges. Vannak azonban olyan alapvető szabályok, melyek bár feledésbe merülhetnek a modern vívmányok mellett, örökérvényűek. A Tesco új, "Egyen naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt!" kampányával szeretné felhívni vásárlói figyelmét egy örökérvényű szabályra, s ilyen módon az egészséget közüggyé tenni.

Magyarországon a halálozások feléért szív- és érrendszeri betegségek, negyedrészéért daganatos betegségek a felelősek. Jó hír számunkra, hogy a bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztás csökkentheti a daganatos megbetegedések, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának lehetőségét. Mit tehetünk tehát egészségünk megőrzése érdekében?

Az egészség megőrzése szempontjából javasolt napi zöldség- és gyümölcsfogyasztás minimálisan 400 gramm, de a valóban hatásos mennyiség 600-800 gramm. Ez a gyakorlatban körülbelül 4-5 szem almának felel meg. A tudatosan táplálkozó nemzetek (finnek, kanadaiak) hosszú távon előnyt kovácsoltak életmódjukból: a nyolcvanas évek megelőző kampányainak hatása most, húsz évvel később már mutatkozik. Ezekben, az országokban lényegesen kevesebben járnak kúrákra, drága gyógykezelésekre, és a halálozási mutatók is javultak az előre jelzett adatokhoz képest. Kanadában például a prosztatarákban szenvedő betegek 87%-a gyógyul ki, a mellrákos eseteknek pedig 82%-a végződik szerencsésen.*

A Tesco úgy gondolja, hogy az "Egyen naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt!" kampány alapvető célja a lakosság körében történő tudatos életmód kialakításának elősegítése, ezért nemcsak javasolja, hogy naponta háromszor háromféle gyümölcsöt avagy zöldséget fogyasszunk, de segítségképpen különösen alacsony áron kínálja a zöldség-gyümölcs osztály bizonyos termékeit. Most érdemes válogatni!
Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását