2024. április 29. - Péter

Esélylatolgató: Csehország - Portugália

„Na, ez már finomnak hangzik”, dörzsölhetik tenyerüket az ínyencek, s igazuk van: az előző kört győzelemmel abszolváló csapatokról van szó. Ha sikerül nyernie az egyik félnek, annak bizony már nem nagyon kell görcsölnie a továbbjutásért. A ves
2008. június 11. szerda 16:53 - Gedei Szilárd
Az első fordulóbeli teljesítmények alapján a luzitánoknak áll a zászló: a csehek csak vért izzadva, óriási mázlival tudták legyűrni a házigazdát, még a portugálok meglepően simán intézték el a törököket. Ráadásul több a jó formában lévő játékosuk is, a cseh oldalon viszont manapság a csereemberek viszik a csapatot: Sverkos góljára bizony még sokáig emlékezni fogunk.

De felfoghatjuk úgy is a meccset, mint a két professzor, Brückner és Scolari előadását; valószínűleg mindketten be fogják mutatni, hogy mit is tanultak annak idején a „Taktikai variációk” című órán az edzősuliban. Az alapcsapaton előreláthatólag egyikük sem fog változtatni, így jó hír a hölgyeknek: újra láthatják kedvencüket, a szépséges Cristianót, s ha szerencséjük van, ezúttal balról-jobbra zselézve is megtekinthetik a frizuráját.

A csehek részéről viszont egészen más hozzáállás szükségeltetik, mint a svájciak ellen. Mondjuk az is igaz, hogy azzal az antifocival senki más ellen nincs esélyük — talán végre láthatunk valami értékelhetőt a cseh támadókról. Viszont ha Koller ma is úgy mozog, mint egy vemhes zsiráf, s a többi alapember sem mutat semmit, akkor a bordó mezesek úgy elrobognak Brückner csapata mellett, mint a prágai gyors.

Melyik csapat marad veretlen, melyik kapja meg előbb első gólját, s főképp melyik csinálja meg a szerencséjét — mind-mind kiderül a ma este hatkor kezdődő összecsapáson. A lányoknak pedig azt üzenjük: ha szerencséjük van, lesz a végén mezcsere…

Nézzük, kik lesznek a meccs főszereplői! A Hírextra.hu figyelembevéve az első fordulót pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Csehország: 30 % döntetlen: 25 % Portugália: 45 %

A Hírextra.hu tippje: 0-1

Kulcsemberek lehetnek: Koller, Sverkos, illetve Ricardo, C. Ronaldo, Nuno Gomes.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását