2024. április 20. - Tivadar

Aki zöld övezetben lakik, lusta

Az, hogy valaki zöldövezetben él, nem jelenti, hogy többet mozog szabadidejében - közölték holland kutatók szerdán a BioMed Central Public Health nyílt internetes tudományos portálon.
2008. június 11. szerda 16:50 - Hírextra
Azok, akik a legközelebb élnek a zöldterületekhez akár városi, akár vidéki környezetben, ritkábban és rövidebb ideig sétálnak, vagy kerékpároznak, mint a másutt lakók.

"Azt találtuk, hogy nincs vagy csak minimális összefüggés van a zöldterület közelsége és a fizikai aktivitás között" - mondta Jolanda Maas, az utrechti Nivel Intézet munkatársa, a kutatás vezetője.

A vizsgálatban azok az emberek, akik olyan helyen éltek, ahol a zöldterület aránya 20 százalék volt, átlagosan heti 250 percet gyalogoltak, míg azok, akik környezetében 80 százalék volt a zöldterület aránya, mindössze heti 180 percet.
Az 5000 holland lakost érintő felmérés azt is megállapítja, hogy a napi testmozgásra ajánlott 30 perces időtartamot sem tartják be nagyobb számban a zöldövezetben élők, mint a másutt lakók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását